Je Geld én Je Leven! Wat zegt de Bijbel over geld?

Jou geld teltIn de Bijbel staan erg veel teksten die betrekking hebben op (onze omgang met) geld en bezit. Voor veel christenen is dit relatief onbekend terrein. Natuurlijk kennen we allemaal wel een enkele tekst als "Geldzucht is de wortel van alle kwaad" of "Het is beter te geven dan te ontvangen", maar....wat betekent dit nu in de praktijk? En wat zeggen de ruim 2000 andere teksten dan?

Kerken en gemeenten hebben relatief veel meer met geld te maken dan op het eerste gezicht bespeurd kan worden. Niet alleen met betrekking tot kerkelijke goederen en investeringen, maar ook met begrotingen en gemeenteleden die best wat hulp kunnen gebruiken bij het ontdekken hoe God wil dat wij omgaan met datgene wat Hij ons toevertrouwt. Op school en op onze opleidingen krijgen we in de regel veel informatie en kennis aangereikt over allerlei zaken. Maar we zijn vaak maar nauwelijks voorbereid op het omgaan met geld.

In de cursus 'Je Geld en Je Leven' ontdekken we de principes die de Bijbel ons aanreikt voor onze omgang met geld en bezit. Wat zegt de Bijbel over verdienen, uitgeven, lenen, sparen, schuld, investeren, etc.? En we gaan ermee aan de slag. Hoe kunnen we deze principes toepassen in het leven van alle dag?


Meer dan 2000 Bijbelteksten!

De Bijbel bevat meer dan 2000 teksten die betrekking hebben op onze omgang met geld en bezit. Daaruit volgen een aantal basisprincipes die in de 'Je Geld en Je Leven' cursus worden behandeld. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan het toepassen van deze principes in de praktijk, uw eigen financiële huishouding.

 Bijbel

Het overzicht van de cursusinhoud per dagdeel:
• Wat zegt de bijbel over geld? Eigenaar en beheerder. Rentmeesterschap.
• Leven in financiële vrijheid. Leven in de cirkel van Gods bescherming.
• Wat zegt de bijbel over schuld? Praktische informatie over leningen.
• Wat zegt de bijbel over geld verzamelen/sparen/investeren?
• Wat zegt de bijbel over vrijgevigheid en genieten?

Indien gewenst kan een zesde avond worden toegevoegd. Een terugkomavond na afloop van de eerste vijf om elkaar te helpen en te delen wat men "in de praktijk" heeft gedaan met de inzichten die men verkregen heeft tijdens de cursus.
De cursusmap bevat praktische overzichten die ieder direct in de praktijk van eigen situatie kan gebruiken. De uitdaging is om zelf je eigen geldbeheer in het licht van Gods Woord te ontdekken. De cursus is samengesteld door de Stichting Crown.

Zie voor actuele informatie de website: www.jegeldenjeleven.nl

 
 
 
 

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan