HET HART VAN DE LEIDER

Maar de Heer zei tegen Samuel: 'Ga niet af op zijn voorkomen en zijn rijzige gestalte. Ik heb hem afgewezen. Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de Heer kijkt naar het hart.'
1 Samuel 16:7

Dat God David kiest als koning van Israël laat zien dat God vaak voorbij gaat aan menselijke gebruiken en tradities bij het verwezenlijken van Zijn doelen. Naar menselijke maatstaven is David, als jongste zoon van Isai, het minst geschikt voor een leiderschapsrol. Maar God keek naar het hart van deze jonge man en wist dat Zijn volk een zachtmoedige leider nodig had. David mag dan een strijder geworden zijn, zachtmoedigheid was datgene wat hem definieerde.

David stond aan het begin van zijn reis naar het leiderschap helemaal onderaan de ladder. Hij deed wat van hem gevraagd werd met de juiste houding. Terwijl zijn eigen broers op hem neerkeken, tilde God hem op.
Davids leven laat zien dat trouw in kleine dingen vaak resulteert in veel grotere opdrachten en meer verantwoordelijkheid. David hield van de Heer en leefde zo dat hij de man naar Gods hart werd.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan