Ongeslepen diamanten

Integendeel, juist die delen van het lichaam die het zwakst lijken, zijn het meest noodzakelijk.
1 Cor.12 : 22

De bijbel leert ons dat iedereen in het lichaam van Christus van groot belang is, en met een bepaald doel is toegevoegd. In iedere gemeenschap zijn helaas ook mensen die ondergewaardeerd worden door anderen. Hoe geven wij hen hoop, bemoediging en de richting om hun door God gegeven mogelijkheden te ontdekken?

Het antwoord heeft vaak te maken met leiderschap. Eén van de redenen waarom God leiders in de gemeente heeft geplaatst, is om iedereen te helpen bij het ontdekken van zijn of haar unieke plaats. Soms lijkt het erop alsof we op zoek moeten naar ruwe diamanten. Wij zijn geroepen om degenen die zich verscholen hebben, naar voren te halen, om degenen die worstelen met onzekerheid te bemoedigen, en om de mensen met weinig vaardigheden te helpen bij het ontwikkelen en trainen daarvan. Goede leiders weten precies hoe ze dat proces moeten aanpakken. Vergeet nooit hoe Jezus keek naar een impulsieve, ongeletterde visser genaamd Simon en tegelijkertijd zag hij een ongeslepen diamant. Niet veel later noemt hij hem Petrus, de rots.

Net zoals Jezus potentieel zag in jou als je een leider bent, wil hij ook dat jij het potentieel wat hij in anderen gelegd heeft, helpt ontdekken en hen helpt zich te ontwikkelen tot waardevolle bouwstenen voor Gods Koninkrijk.

 

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan