GROEI = VERANDERING

U moet anders worden, door een nieuwe manier van denken.
Romeinen 12:2 (Het Boek)

Bijna iedereen zal het erover eens zijn dat groei goed is. Maar slechts weinig mensen leggen zich toe op een proces van groei. Waarom? Omdat groei verandering vraagt. En verandering is moeilijk voor de meeste mensen. Maar de realiteit is dat groei niet mogelijk is zonder verandering.

De meeste mensen vechten tegen veranderingen, vooral als het hen persoonlijk aangaat. De schrijver Leo Tolstoj zei: 'Iedereen wil de wereld veranderen, maar niemand wil zichzelf veranderen.' Het ironische is dat veranderingen onvermijdelijk zijn. Iedereen heeft er in zijn of haar leven mee te maken. Aan de andere kant is groei optioneel. Je kunt ervoor kiezen te groeien of je kunt ertegen vechten. Maar weet dit: mensen die niet willen groeien, zullen nooit het maximale uit zichzelf halen.

Om te veranderen van iemand die zo nu en dan iets leert naar iemand die zich op persoonlijke groei toelegt is lastig. Het gaat in tegen de manier waarop de meeste mensen leven. De meeste mensen vieren het behalen van hun diploma en zeggen vervolgens tegen zichzelf: 'Gelukkig is dat voorbij. Ik ben klaar met studeren.' Maar als je zo denkt, bereik je niet meer dan het gemiddelde.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan