ALLEMAAL IN HETZELFDE SCHUITJE

Maar toen de bemanning het schip wilde verlaten,… zei Paulus tegen de centurio en de soldaten: ‘Als zij niet aan boord blijven, kunnen jullie niet worden gered.’
Handelingen 27:30-31

 Wat je het meest nodig hebt in een team als het onder druk staat door een moeilijke uitdaging is samenwerking. Om een goede teamspeler te worden heb je vier dingen nodig:

1. Inzicht:   Zie je teamgenoten als mensen die mee willen werken, niet als concurrent. Het is belangrijk om elkaar aan te vullen in plaats van elkaar te bestrijden.
2. Houding:   Steun elkaar als teamgenoten. Wees niet achterdochtig. Als je mensen vertrouwt, ga je beter met ze om. En zo werk je met elkaar aan een relatie waarin samengewerkt wordt.
3. Focus:   Concentreer je op je team, niet op jezelf. De schrijver Cavett Roberts wijst op het volgende: 'Ware vooruitgang op welk gebied dan ook is een estafette en geen op zichzelf staande gebeurtenis' Als je je focust op het team en niet op jezelf, ben je in staat het stokje door te geven op het juiste moment.'
4. Resultaat:   Creëer grote overwinningen door middel van vermenigvuldiging. Samenwerking heeft een vermeerderend effect op alles wat je doet. Samenwerking biedt ruimte aan de vaardigheden van alle teamleden en versterkt ze.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan