Hoge verwachtingen

Jullie zullen je vijanden op de vlucht jagen en zij zullen door jullie zwaard worden geveld. Vijf van jullie zullen volstaan om honderd vijanden te verjagen en met honderd van jullie verjaag je er tienduizend; ze zullen door jullie zwaard worden geveld.
Leviticus 26:7-8

Als mensen geen uitdaging hebben in hun leven, worden ze vaak passief. Charles Noble merkte op: 'Als je een lange termijn visie hebt, raak je minder gefrustreerd door korte termijn mislukkingen.' Visie houdt mensen gemotiveerd. Dat kan nog eens extra belangrijk zijn voor zeer getalenteerde mensen. Ze vechten soms tegen een gebrek aan verlangen. Daarom bad een groot kunstenaar als Michelangelo: 'Heer, geef dat ik altijd naar meer verlang dan ik kan volbrengen.' Het antwoord op dit gebed is visie.

Iemand zei dat alleen mensen die het onzichtbare kunnen zien, het onmogelijke tot stand kunnen brengen. Maar het geeft ook aan dat visie ongrijpbaar kan zijn. Als je visie hebt voor je team, dan heeft het een goede kans op succes. Visie geeft richting en vertrouwen aan teamleden. Twee dingen waar ze niet zonder kunnen.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan