Sta niet op je strepen

Blijf erop toezien dat uw innerlijke houding moet zijn zoals die van Christus Jezus, die, hoewel, Hij de gestalte van God had, zich niet heeft vastgeklampt aan Zijn goddelijke rechten. Integendeel, Hij legde zijn grote macht en heerlijkheid af, en nam de gestalte aan van een dienaar en werd een mens.
Filippenzen 2:5-7 (Het Boek)


Is jou onrecht aangedaan? Zo ja, dan moet je een keuze maken. Ga je je tijd en energie steken in hoe het had moeten zijn of richt je je op wat wel mogelijk is?

Zelfs al heb je de waarheid en het recht aan je kant, dan nog kunnen de dingen misschien niet rechtgezet worden. Als je voortdurend opkomt voor je rechten, word je boos en verbitterd. Dat zijn emoties die je kapot maken, die energie vreten. We worden er negatief van. Wanneer mensen zich focussen op hun rechten, kijken ze vaak meer achterom dan vooruit.

Als we ermee ophouden ons zorgen te maken over onze rechten, richten we ons de goede kant op en zijn we vrij om de reis voort te zetten. We herkennen het onrecht, maar we vergeven en richten ons op datgene waar we vat op hebben: onze verantwoordelijkheden. Dat geeft ons energie, bouwt ons op en verbetert onze vooruitzichten.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan