De langste route is de kortste route

Hij (Saul) wachtte daar zeven dagen op Samuel, zoals de afspraak was, maar toen Samuel niet kwam opdagen, begonnen zijn soldaten hem in de steek te laten. ... Hij (Saul) droeg zelf het brandoffer op, en hij was nauwelijks klaar, of daar kwam Samuel aan. ... Samuel zei: 'Wat hebt u gedaan?'
1 Samuel 13:8-11

Eén van de grootste valkuilen bij het streven naar succes is kiezen voor de kortste route. Maar de korte route is uiteindelijk nooit de beste route.

Als je merkt dat je steeds toegeeft aan hoe je je voelt of aan iets wat in een opwelling opkomt, moet je de manier waarop je de dingen benadert veranderen. Kiezen voor de kortste route duidt op ongeduld en weinig zelfbeheersing. Maar als je bereid bent om je plan zorgvuldig uit te voeren, zoals je van tevoren had bedacht, kan dat een doorbraak betekenen.

De beste manier is om richtlijnen voor jezelf uit te zetten die verantwoordelijkheid vragen. Steeds als je de consequenties ervaart wanneer je je niet houdt aan je plan, merk je dat je niet op de juiste weg zit. Als je de richtlijnen bepaald hebt, werk je volgens die richtlijnen, en werk je niet op je gevoel. Dan blijf je op de juiste weg. Zelfbeheersing is een eigenschap die je leert door oefening.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan