Geef alles wat je hebt

Koning Salomo gaf de koningin van Seba alles waar ze maar om vroeg. Hij gaf haar zelfs meer dan zij voor hem had meegebracht. Daarna keerde ze met haar gevolg naar haar eigen land terug.
2 Kronieken 9:12

Voor hij uit de bocht vloog maakte Salomo Gods droom waar. Het land Israël was tot zegen voor de andere landen. De koningin van Seba sprak namens de bezoekers van die landen toen zij zei: Geprezen zij de Heer, uw God die zo veel behagen in u schept dat Hij u op de troon heeft gezet om in Zijn naam koning te zijn.' (2 Kronieken 9:8)

Eeuwen later zei de Heer Jezus Christus tegen zijn leerlingen dat wat zij in overvloed hadden ontvangen, zij royaal uit mochten delen (Matteüs 10:8). Salomo vroeg om wijsheid, zodat hij kon regeren zoals God het graag wilde. De Heer gaf hem die wijsheid in overvloed, en dus deelde hij deze royaal met anderen – in zijn woorden, muziek en geschriften.

Geestelijk leiderschap betekent dus dat je geeft wat je hebt, zodat God verheerlijkt wordt in alles wat je doet. Wat je in overvloed hebt gekregen, geef dat royaal weg, anderen tot zegen.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan