Win vertrouwen door goed te doen

Hij (Ezra) was er namelijk met heel zijn hart op gericht de wet van de Heer te onderzoeken, die na te leven, en de Israëlieten te leren wat hun wetten en regels zijn.
Ezra 7:10


Al op jonge leeftijd studeerde Ezra ijverig en ontwikkelde zich tot een geleerde. Hij won het respect van velen, ook van de politieke leider van het land van zijn ballingschap, koning Artaxerxes. Hij breidde zijn connecties en invloed in de loop van de tijd uit, een noodzakelijke stap voor het waarmaken van de droom om Jeruzalem weer op te bouwen.

Omdat Ezra jarenlang steeds het goede deed, gaf de koning hem uiteindelijk veel macht en middelen. De koning liet Ezra's goede eigenschappen op papier zetten. Hij gaf Ezra alles wat hij nodig had om de klus te klaren.

Ezra leidde een groot aantal Israëlieten terug naar Jeruzalem gedurende de tijd van wederopbouw. Als geestelijk leider had Ezra veel gewone Joden voorbereid, bestudeerd en contact met hen gezocht. Zijn onmiskenbare invloed zorgde ervoor dat velen hem volgden naar Jeruzalem. Ezra gebruikte zijn macht, zijn inzicht en zijn invloed niet om er zelf beter van te worden, maar om Jeruzalem te herbouwen.

Zijn hele leven gebruikte Ezra de beste leiderschapskwaliteiten met passie en geestdrift.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan