Je invloed uitbreiden

Hij ging de berg op en riep al degenen bij zich op wie Hij Zijn keuze had laten vallen, en ze kwamen naar hem toe. Hij stelde twaalf van hen aan als apostel; ze moesten Hem vergezellen, en Hij wilde hen ook uitzenden om het goede nieuws bekend te maken. Ze kregen de macht om demonen uit te drijven.
Marcus 3:13-15

Eén van de belangrijkste lessen die ik ooit geleerd heb is dat de mensen die het dichtst bij me staan, bepalend zijn in hoeverre ik slaag of faal. Toen ik 40 werd, ontdekte ik dat mijn invloed en productiviteit alleen toenamen daar waar ik potentiële leiders had ontdekt en verder geholpen.

Het doel van het ontwikkelen van leiders was om hen te helpen zichzelf te verbeteren. Maar ik ontdekte dat ik er ook enorm van groeide. Tijd met hen doorbrengen bleek een investering. Zij waren gegroeid, en tegelijkertijd deelde ik op een ongelooflijke manier in de winst. Toen besefte ik dat, als ik door wilde naar het volgende level, ik moest groeien door anderen heen. Ik zou leiders zoeken en mijzelf helemaal aan hen geven. En als zij groeien, groei ikzelf ook.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan