Een echte vriend.

 Maar Jonathan, die zeer op David gesteld was, waarschuwde hem: mijn vader is van plan je te doden. Wees op je hoede morgenochtend, houd je schuil en blijf waar je bent. Ik ga dan met mijn vader de stad uit, en houd dan bij jou in de buurt halt. En breng het gesprek op jou. Daarna zal ik je laten weten hoe de zaken staan.
1 Sam. 19:2-3

Geen enkele leider kan zonder vrienden zegevieren. Zelfs David had zijn Jonathan. In de donkere dagen van zijn leven, in een poging om uit de handen van Saul te blijven, wendde David zich tot zijn vriend om kracht en bemoediging te ontvangen. Jonathan liep grote risico's door een vriendschappelijke relatie met David te onderhouden. Maar hij hoopte zijn vader op andere gedachten te kunnen brengen en sprak goed over David. Gedurende een korte tijd ontspande Saul wat in zijn haatgevoelens en beloofde hij dat David niet zou sterven door zijn hand.

Maar al snel viel Saul weer in zijn oude patroon terug. En opnieuw riskeerde Jonathan zijn leven door zijn vriend David te helpen, hij bleef zijn vriend trouw tot aan het einde van zijn leven. Heb jij ook iemand die een echte vriend voor je is en jouw hand steeds in Gods hand legt? Alle leiders hebben een paar loyale vrienden nodig die hen door moeilijke tijden heen kunnen helpen.

Jan Baan
Neerpolderseweg 71a
3381 JR Giessenburg
The Netherlands

0184-653412 (kantoor)
0184-651418 (prive)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jan Baan